Laupäevahommikune “must be” – õhukesed pannkoogid!

Meie peres ei alga ükski laupäev “õigesti”, kui ülepannikooke laual ei ole. On asju, mille üle lihtsalt ei vaielda ja see on üks neist. Nagu hommikukohv kontorirahvale või pühapäevane lihapraad vanaemale.

Minu isiklikud katsetused läbi aastate...

Olen pannkoogitaigna tegemisel proovinud käituda nagu mu ema, kes paneb koostisosi tunde järgi, pannes veidi seda ja natuke toda… No ja mis juhtus? Tulemus oli igakord üllatav, ent mitte alati heas mõttes. Mõnikord liiga paks, teinekord liiga vedel, vahel liiga tihke, vahel lagunes ümber keerates laiali – no ei tulnud seda tunnet…. Pärast mitmeid katsetusi, kus pere pidi hommikukohvi ja -tee kõrvale nosima vahest pigem omletilaadset loomingut, leidsin ühe retsepti, mis töötab ALATI.

Ja siin ta on!

See tagab ideaalse konsistentsiga taigna, millest tulevad imeõhukesed ja maitsvad krepid – just sellised, nagu peab. Kui paned natuke vähem suhkrut, sobivad krepid ideaalselt ka soolase täidisega. Ja no i-le täpi paneb loomulikult maasikatoormoos! (Või Nutella. Või hoopis hapukoor ja soolalõhe – kes kuidas eelistab).

Antud kogusest saab 8 suurt pannkooki ehk 0,15€/tk (kõik kokku läheb see maksma 1,19€ + elekter/gaas + aeg) – kui palju maksab kohvikus pannkook moosiga? 5€?

Koostisosad:

  • 3 muna – 0,54€
  • 30 g suhkrut – 0,02€
  • 200 g nisujahu – 0,20€
  • näpuotsatäis soola – 0€
  • 520 g piima (ehk 5dl ehk 500ml) – 0,30€
  • 50 g toiduõli (võid kasutada ka sulatatud võid) – 0,13€

Sega kõik koostisosad lihtsalt kokku.

Mulle meeldib, kui suuri jahutükke taignasse ei jää. Vispliga korralikult segades saad tükkidest lahti. Eriti hea oleks, kui taigen saaks veidi seista, nii 20 min. Jahu paisub ja siis ei jää pannkoogid “toore jahu” maitsega. Mina olen ka eelmise päeva õhtul taigna valmis teinud ja siis külmikusse ootele pannud, seljuhul on laupäevahommikud ka küpsetajale mõnusamad 🙂

Kuumuta pann ja hakka aga praadima!

1 kulbitäis = üks suur pannkook (no ok, oleneb kulbi ja ka panni suurusest… aga pannkook peaks olema ikka ainult paari mm paksune).

Kalla taigen panni keskele ja siis keera/kalluta panni, et taigen valguks ühtlaselt õhukese kihina laiali. Prae keskmisel kuumusel, kuni pannkook on ilusti pruunistunud, keera suure pannilabidaga ümber ja prae ka teine pool kuldseks.

NB! Kui sul on hea pann, siis rasvainet enam praadimise ajal lisama ei pea!

*Munad on ostetud need kõige odavamad 1,79€/pakk, piim on kiles, nisujahu 1€/kg ja rapsiõli 2,49€/liiter.

A delightful breakfast setup featuring pancakes with banana slices and chocolate spread.

Laupäev algab siis, kui ülepannikoogid laual on.

Scroll to Top