Kui oled nagu mina, siis on sul köögikapis kindlasti mõned pastapakkide lõpud – natuke spagette, peotäis penne’t, paar üksikut sarvekest ja võib-olla isegi mõni lasanjeleht. Ja neil kõigil on erinev küpsetusaeg! Selle asemel, et need sinna tolmu koguma jätta (või mis veel hullem – ära visata), kasuta ära kõik need erinevad pastatüübid ja valmista üks maitsev ja lohutav pastapada!
Mis siis nendega ikkagi teha?!
Kogu kokku kõik pastajäägid
Vaata, milliseid pastasid sul on ja murra suuremad tükid (nt spagetid või lasanjelehed) väiksemaks, et kõik ühtlaselt küpseksid. Mina korjan need kokku grippkotti. Kui sul köögis ruumi, võid ka ilusti purgikese sisse panna.

Ja siis kõik pajaroogadesse!
Võid valmistada makaroni vormirooga või hoopis lasanjet – ahjus küpseb pasta kõik ühtlaselt ära!
Mõne aja pärast lisan kindlasti ka mõne retsepti, kuidas pasta “jääkidest” üks maitsev ja lihtne roog valmistada.